Sockerbruket

sour

2018

Kund: Beerbliotek

Uppdrag: Att göra ett etikettkoncept till bryggeriets sub label; Sockerbruket sour. Etiketterna skulle ha färgelement som gick att justera efter ölets smak och en användarvänlighet där det för bryggeriet skulle vara enkelt att snabbt göra en ny öl. Etiketten var tvungen att vara lättläst och kunna rymma mycket text. En önskan var även att etiketten på något vis skulle anspela på bryggeriets geografiska läge invid älven i sockerbruket, majorna, Göteborg. Resultatet som presenterades blev 2 koncept.

Koncept 1: anspelar på älven och vattnets (ölen om du vill) rörelse. Det har ett typsnitt som andas kvalitet och exklusivitet, utan att förlora Beerblioteks lekfulla anda som bibehålls i det sömlösa mönstret . Mönstret går att justera i all oändlighet, beroende på tycke och ölsmak. 

Koncept 2: Bibehåller Beerblioteks ikoniska triangelmönster men tar det ut över flaskan. I mönstret finns färgelementet som ger en första smakindikation. Ser du flaskan frontad på en hylla hos systembolaget syns bara det grafiska mönstret som sträcker sig över flaskans hals. Typsnittet är Beerblioteks standard typsnitt - Helvetica - läs vänligt och modernt. När du plockar upp flaskan känner du något på flaskans baksida - trycket av Beerblioteks logga är förhöjd vilket skapar en taktilt element som uppmärksammar dig på vem som är tillverkaren

  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle

+46765603479

2020 All rights reserved